Wil je dat je profiel opvalt, dan is een goed cv vaak de sleutel tot succes. Probeer vooral je 'wins', de resultaten waar je trots op bent uit vorige jobs, eruit te laten springen.

Waar je ook zeker op moet letten is dat je cv up-to-date is en dat het relevante ervaring toont en je vaardigheden in de verf zet. Om je te helpen bij het opstellen van een succesvol cv, hebben we voor jou wat tips op een rijtje gezet...

Kort, maar krachtig

Over het algemeen hebben werkgevers geen tijd om je cv helemaal te lezen. Meestal hoort het niet langer dan twee pagina's te zijn. Laat irrelevante informatie dus vallen en wees to the point.

Geen gaten

Grote gaten in een cv zijn voor een werkgever een beetje verdacht. Het kan dat je een tijdje geen job had, maar dan kun je proberen daar een positieve draai aan te geven. Misschien heb je een cursus gevolgd om nieuwe skills te leren of heb je vrijwilligerswerk gedaan? Als dat zo is, zet dit er dan zeker op!

Hou het actueel

Je cv moet altijd up-to-date zijn. Als de laatste job op je cv 12 maanden geleden was, gaat de werkgever zich afvragen wat je in de tussentijd hebt gedaan. Zorg er dus voor dat je je cv altijd bijwerkt om dat soort vragen te vermijden.

Maak geen fouten

Sommige jobs zijn enorm geliefd en je kunt jobs mislopen omdat er fouten in je cv staan. Een cv vol fouten geeft werkgevers een simpel excuus om je aanmelding af te wijzen. Als je onzeker bent over wat je op je cv hebt gezet, kun je altijd aan iemand vragen om het eens na te lezen. Zorg er ook voor dat je het als een PDF-document uploadt.

Eerlijkheid duurt het langst

Je cv wordt nagekeken, dus eerlijk zijn is de beste aanpak. Als je het gevoel hebt dat je niet genoeg ervaring hebt, probeer dan goed na te denken over de verschillende vaardigheden die je geleerd hebt in vorige jobs, in plaats van te focussen op prestaties en verantwoordelijkheden.

Het oog wilt ook wat

Een snelle manier om ervoor te zorgen dat je cv opvalt is door wat aandacht te schenken aan de lay-out. Werkgevers zien elke dag dezelfde soort cv's, dus als die van jou er anders uitziet, kan het zijn dat je sneller in het oog springt.

Gebruik opsommingstekens, hou je zinnen kort voor een betere lay-out en voeg eventueel afbeeldingen toe.

Je wilt vooral de werkgever niet overvallen met hele grote blokken tekst. Dus als je informatie toevoegt, sta niet alleen stil bij wat je schrijft, maar ook hoe het eruit ziet.

Did this answer your question?